• welkom@dehuystandarts.nl
  • 0566-74 50 50

Hoe wij veilig patiënten behandelen

Als patiënt van ons vertrouwd u erop om veilig, vakbekwaam en verantwoord behandeld te worden. Nu we te maken hebben met een ongekende uitbraak van het coronavirus realiseren wij ons meer dan ooit hoe belangrijk het is dat u ons kunt vertrouwen. Wij kunnen u verzekeren dat wij alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen om uw gezondheid te beschermen. Graag leggen wij uit hoe wij dat doen:

  • Wij volgen ten alle tijden de richtlijn infectiepreventie. In deze richtlijn gaan wij er altijd van uit dat iedere patiënt besmet is (met een potentieel onbekend virus) en worden uw behandelingen zo voorbereid en afgerond dat de veiligheid van onszelf en alle patiënten gegarandeerd kan worden. Onze voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen is voldoende, hierin hoeven wij geen concessies te doen.
  • Alle medewerkers die uw behandeling verzorgen zijn klachtenvrij. Hierin volgen wij het advies van het RIVM. Onze medewerkers geven even geen hand en zullen u met een mondkapje uit de wachtkamer ophalen.
  • Wij hebben 3 wachtkamers opengesteld zodat u privé kunt wachten.
  • Wij controleren de gezondheid en afkomst van alle patiënten telefonisch en bij binnenkomst in de praktijk.
  • Alle behandelingen vinden plaats onder een cofferdam. Dit is een blauw rubberen lapje waarmee wij de te behandelen tand(en) isoleren van de rest van de mond. Op deze manier houden we het werkterrein niet alleen droog, maar ook schoon en vrij van bacteriën. U zult dit onderdeel herkennen van uw eerdere behandelingen bij ons.
  • Tevens mag iedere patiënt vooraf 1 minuut spoelen met waterstofperoxide.

 

 

Toeslag Corona (C88 of F902 A)

Voorlopig zullen we rekening moeten blijven houden met het Coronavirus en daarom heeft de overheid besloten (via de NZa) dat wij vanaf 1 augustus per behandeling een toeslag van € 4,26 in rekening mogen brengen voor extra gemaakte kosten.

Deze toeslag geldt als compensatie voor de extra tijd per patiënt en de gestegen kosten die wij maken vanwege de coronacrisis. Bijvoorbeeld door de hogere uitgaven voor persoonlijke beschermingsmiddelen en door de beoordeling van de gezondheidssituatie van de patiënt vooraf.

Nu de overheid deze voorziening voor de mondzorg heeft getroffen, willen we u graag informeren op welke wijze wij daar gebruik van zullen maken:

Voor kinderen onder de 18 jaar geldt dat deze toeslag volledig wordt vergoed door uw basisverzekering. U heeft geen aanvullende tandverzekering nodig. Daarom zullen wij de toeslag bij iedere behandeling indienen zonder dat u hier als ouder iets van merkt.

Voor volwassen geldt dat uw ziektekostenverzekering deze toeslag vergoed conform de polisvoorwaarden van uw aanvullende tandartsverzekering. Mensen die niet verzekerd zijn zullen deze kosten wel terug zien op de factuur. Wij zullen de toeslag alleen in rekening brengen bij afspraken van 20 minuten of langer (code C88). Mocht u in het komende kwartaal meerdere afspraken bij ons hebben staan, dan brengen wij het bedrag maximaal 3 maal in rekening.

Voor orthodontiepatiënten geldt dat deze toeslag volledig wordt vergoed indien u verzekerd bent voor de beugel. Indien u niet bent verzekerd zullen we de toeslag maximaal 1 maal per behandelmaand in rekening brengen (code F902).

De tegemoetkoming geldt voorlopig van 1 augustus tot 1 november 2020, daarna volgt er een evaluatie door de NZa (de Nederlandse Zorgautoriteit). Wij vragen uw begrip hiervoor en hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Team de HuysTandarts