• welkom@dehuystandarts.nl
  • 0566-74 50 50

Op zoek naar een fijne en goede tandarts?

Bij de HuysTandarts in Grou vind je persoonlijke aandacht en een vertrouwelijke sfeer. Een tandarts die je op je gemak stelt én die goed uit kan leggen wat voor jouw gebit het beste is. Ook voor een goede mondhygiëne ben je hier op de juiste plek. Van jong tot oud: we zijn er voor het hele gezin.

Wij werken naar de nieuwste inzichten en verzorgen alleen mooie en duurzame restauraties. Uw behandeling bij ons is pijnvrij en zo aangenaam mogelijk. Wij streven samen met u naar een gave en gezonde mond en omdat te realiseren zullen wij u daarin begeleiden.

Grou ligt centraal in de provincie Friesland. De praktijk is goed bereikbaar met de auto (direct aan de A32) of per trein of bus. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. Tevens is de praktijk toegankelijk voor mindervaliden.

Kennismaken? Loop gerust binnen in onze praktijk aan de mr P J Troelstrawei 6 in Grou.

Ageeth Wildervank en Kataya Reitsema, tandartsen

Voor wie is de HuysTandarts?

Iedereen die op zoek is naar deskundige aandacht voor zijn gebit is van harte welkom in onze praktijk.

Wij bieden alle tandheelkundige zorg voor mensen van 0 – 100 jaar. U kunt bij ons terecht voor alle voorkomende behandelingen zoals uw controlebezoeken, vullingen, gebitsreiniging, kronen, bruggen, implantaten en protheses.

Wat bieden wij u meer?

Kindertandheelkunde "is gewoon gaaf"

Bij de HuysTandarts werken we met het kidspreventieplan GEWOON GAAF van het Ivoren Kruis. GEWOON GAAF is een preventiemethode voor ieder kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De tandarts of mondhygiënist geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. Dit begint al op het moment dat de eerste tanden doorbreken, wat betekent dat wij uw kind graag in de praktijk zien vanaf 6-12 maanden oud.

Tijdens het bezoek aan onze praktijk begeleiden wij u en uw kind om een gaaf gebit te hebben en te houden zodat we een stevig fundament leggen voor de toekomst.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de Gewoon Gaaf methode leidt tot 70% minder gaatjes!

En daar streven wij samen met u naar!

Tandarts voor orthodontie

Als tanden en kiezen niet recht, maar scheef staan of niet goed op elkaar passen, kan het nodig zijn om ze met een beugel op de juiste plaats te zetten.

Tanden en kiezen zijn dan beter en makkelijker te poetsen en eten wordt beter vermalen. Ook voorkomt je problemen aan kaakgewrichten en tandvlees.
De beugelbehandelingen, voor jong en oud, worden in onze praktijk uitgevoerd door Tandarts voor Orthodontie Ageeth Wildervank. Hierdoor kunnen wij eerder ingrijpen, hoeft u niet ver te reizen en blijft u in een vertrouwde omgeving.
Om tot een goed behandelplan te komen maken we een afdruk van de boven- en ondertanden. Tevens worden er röntgenfoto’s en gewone foto’s van de tanden en kiezen gemaakt.
Op basis van al deze informatie wordt bepaald welke behandeling en type beugel(s) het meest geschikt is. Meestal is dit een slotjesbeugel (brackets), soms hebben we een extra losse beugel nodig of kan de behandeling zelfs plaats vinden met een onzichtbare beugel.

Mondhygiëne & Preventie

Wij streven met u naar een gezonde mond. Samenwerking tussen u, de tandarts én de mondhygiëniste is hierin heel belangrijk.

Een mondhygiëniste richt zich op preventie en mondverzorging, om zo gaatjes en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te verhelpen. Onze mondhygiënistes worden ondersteund door preventie-assistente. De conditie van uw mond bepaald of u wordt gezien door de mondhygiëniste of de preventie-assistente.

Complexe gebitssituaties

Mensen met een uitgebreid gerestaureerde mond zijn bij ons aan het juiste adres.

Wij zijn uw tandheelkundig regisseur; wij stellen uw behandelplan op en voeren dit in samenspraak met u uit. Wij behouden het overzicht en kennen indien nodig de juiste adressen voor complexe problemen. Ook zijn volwassenen van harte welkom voor een beugelbehandeling. Tot slot is er voor de angstige patiënt alle aandacht; wij maken uw tandheelkundige behandeling overzichtelijk en vertrouwd.

Voor meer informatie over tandheelkundige behandelingen kunt u kijken op https://allesoverhetgebit.nl. Hier staat ook informatie over vergoedingen van zorgverzekeraars.